isis-soldier-posing-in-front-of-people-digging-their-own-dgraves

Ne-am deprins să judecăm despre țările din Orient, ca fiind un cuib de viespi, teroriști ce vor cu tot dinadinsul să instaureze o hegemonie mondială a islamului, într-un califat global.

Însă lucrurile n-au stat întotdeauna așa. Acum 40 de ani, în Afganistan, de exemplu, femeile purtau fuste scurte, învățau la universități, bărbații mergeau la muncă, iar statul progresa mai rapid decât unele țări din Europa.

Bineînțeles, oamenii deșertului au fost întotdeauna conservatori și contra intervențiilor din Vest, însă între lumea arabă de atunci și cea de azi există o diferență substanțială, scăldată în sânge și petrol. Mai mult despre Afganistanul de altă dată aici.

De ce Orientul a devenit un cuib de teroriști?

Ținta: Afganistan

Flag_of_Afghanistan.svg
1979. URSS-ul invadează Afganistanul, o țară înfloritoare, în curs de dezvoltare. În acel război, rușii sprijineau un partid afgan, de orientare marxistă. Cu alte cuvinte, miza rușilor era impunerea ideologiei comuniste.
Peste 10 ani, rușii își retrag trupele. Care au fost urmările războiului?
1. Cca. 2 MILIOANE de morți, de pe ambele părți, plus civili.
2. Acapararea puterii în Afganistan de către talibani, cei care au impus hijabul, decapitările și restul barbarismelor.

În 2001, Afganistanul, ruinat de ruși, este atacat din nou. De data aceasta de SUA. Pretextul: războiul contra terorismului. Cauza reală: petrolul.

Ca impulsul pentru a ataca Afganistanul a servit atentatele de la 11 septembrie. Când un grup de teroriști, au deturnat 4 avioane, 2 dintre care au lovit turnurile gemene din New York, altul – a intrat într-un bloc pustiu (!) din Pentagon, iar altul a fost doborât înainte de a lovi Casa Albă.

Se-apropie-11-septembrie--ingrijorare-pentru-musulmaniTeorii ale conspirației în jurul acestui atentat sunt destule. Unele se miră cum a fost posibil ca un grup de barbari să deturneze și să atace un oraș important, a unui stat cu cele mai puternice servicii secrete din lume. Unde erau avioanele de interceptare? Scuturile aeriene? etc. etc.

Alții zic că guvernul american, pur și simplu, a permis teroriștilor să-și înfăptuiască planurile.

Sunt unele teorii halucinante care afirmă că totul ce s-a întâmplat în NY a fost o inscenare holografică.

Însă, unele întrebări provoacă de-a dreptul la gândit.

De exemplu, cum un avion care a lovit turnul într-un etaj superior a putut provoca o demolare atât de simetrică, de parcă a fost una controlată?

Sau cum a fost posibil ca avionul din aluminiu (un metal ușor) să penetreze o clădire din oțel, cel mai dur metal, ce începe a se topi la 1000 grade C?

Și multe altele. Informații în acest sens sunt destule.

Așa dar, peste 3 săptămâni de la atentatul din NY, SUA invadează Afganistanul. Războiul continuă până-n prezent. Americanii au obținut ceea ce-și doreau: zăcăminte imense de petrol, dar și controlul pieței petrolului (reamintesc că manipulările cu prețuri la petrol au condus la destrămarea URSS-ului).

Irak

irak.pngMai târziu, în 2003, SUA invadează un alt stat musulman – Irak-ul. Ca și Afganistanul, Irak-ul e o sursă bogată de petrol. Care a fost pretextul războiului? Era bănuieli că guvernul din Irak dispune de arme de nimicire în masă, dar  nu permitea accesul liber al comitetului internațional de control, comitet care ar fi verificat existența sau lipsa acestor arme. După cucerirea Irak-ului, acele arme nu au fost găsite. Numărul total al morților se ridică la jumătate de milion.

Primăvara arabă

Muammar_al-Gaddafi_at_the_AU_summit.jpg2011. SUA execută o intervenție militară în Libia, declansând astfel Primăvara Arabă. Militarii americani îl detronează pe Muammar al-Gaddafi, un lider ostil SUA și nonconformist în materie de… petrol.

Totuși, SUA a hotărât că libienii s-au săturat de dictatură acerbă al colonelului Gaddafi, și au instaurat o tânără democrație în Libia. Ce presupunea dictatura libiană? De exemplu, învățământ și servicii medicale gratuite, ajutor lunar pentru șomeri de 730 dolari, lipsa impozitelor pe imobil, studenții libieni din străinătate primeau 2500 euro de la stat, plus întreținerea și un automobil, cei care își deschideau o afacere primeau ca primă 20 mii de dolari și multe alte „atrocități” barbare, ce pentru un stat democratic, cum este Republica Moldova de exemplu, sunt utopii.

Siria

2011. O altă victimă a SUA și Rusia a devenit Siria. Și unii și alții vor controlul politic asupra Siriei, o verigă importantă în traseul petrolului arab spre Europa. Ca să nu lungesc vorba, vă las să urmăriți un filmuleț, care explică ce se întâmplă acum în Siria.

În prezent, musulmanii din Orient sunt oameni prinși într-un Ev Mediu. Leagănul civilizației de cândva n-a născocit nici o invenție de mai bine de 4 secole. Cum o spunea un autor irakian: Dacă locomotiva cu aburi ar fi fost inventată de un arab, ea nu s-ar fi construit.

Orientul (în afară de Arabia Saudită, Qatar și restul prietenelor SUA) se bălăcesc în sărăcie, mizerie și ruine. Iar asta servește cauză pentru dogmatizarea teribilă la care au ajuns. Religia pentru dânșii e un fel de misiune celestă, ce le promite Paradisul, dacă vor fi sclavi buni în viața asta. (Sună cunoscut, nu?)

Mă întreb, oare nu supraputerile sunt cauza extremismului musulman? Căci, atunci când americanii veneau să-i salveze prin democratizare cu M16 în mână sau rușii să-i readucă (!) în lumea rusă cu kalaşnikov, nimeni nu a bătut semnalul de alarmă. Dar acum, când teroriștii, după aceeași schemă, vin să ne islamizeze, toată lumea vorbește de pericolul islamic.

Acum, când Statul Islamic deturnează o nouă bombă în Europa sau cecenii fac regula la Moscova, aștept ca liderii globali să-și asume responsabilitatea pentru  sute de mii de morți inocente, familii distruse, națiuni masacrate și pericolul unui al treilea Război Mondial!