În seara unei zile de mai 2016, un bărbat „înarmat” cu lipici și cameră foto a pătruns în incinta Palatului de Cultură din Bălți, a arătat degetul mijlociu spre camerele de supraveghere și apoi le-a acoperit cu lipici. Poliția l-a amendat cu 200 de lei.

Camerele lipite aparțin firmei Interdoc, oficiul căreia e amplasat la parterul Palatului de Cultură. În ședința de judecată, directoarea companiei a susținut că gestul bărbatului a ofensat-o.

În opinia acuzatului, gestul respectiv este un element al culturii contemporane, spre exemplu, în Italia și Cehia există monumente dedicate degetului mijlociu, iar fapta a săvârșit-o pentru că camerele de supraveghere au fost instalate cu încălcări, una din ele fiind îndreptate spre veceu. Cu toate acestea, n-a intenționat să jignească pe cineva, gestul nefiind adresat unei persoane anume.

Bărbatul s-a ales cu un proces verbal, amendă de 200 de lei și obligația de a achita cheltuielile victimei pentru asistența juridică, în mărime de 1000 de lei.

Prin hotararea-din-2-septembrie, Judecătoria din Bălți a menținut procesul verbal întocmit pe numele bălțeanului, însă decizia poate fi atacată la Curtea de Apel.

fuck
Monumentul din Praga, îndreptat spre parlamentul ceh