La pinacoteca „Antioh Cantemir” primăvara a venit acompaniată de acordurile de vioară și cu picturi ale bălțenilor talentați.

Pe 2 martie a avut loc vernisajul expoziției de lucrări realizare de femeile de creație bălțene. Expoziția a fost însoțită de un concert de cameră susținut de corul Colegiului de Muzică și Pedagogie.

Autorarele lucrărilor sunt șase femei din orașul Bălți pasionate de pictură: Aliona Arlet-Vovc, Ada Țibuleac,  Tatiana Gorbaciuc, Mariana Paschina, Lidia Elteai și Eugenia Traianscaia.

Vizitatorii expoziției au rămas uimiți de talentul artiștilor bălțeni. „Mi-a plăcut foarte mult expoziția, dar și concertul. Nivelul de profesionalism al studenților de la Colegiul de Muzică și Pedagogie este ridicat. Cred că au șanse mari să devină recunoscuți. Picturile de asemenea sunt deosebite. Câteva m-au impresionat îndeosebi,” ne-a relatat Rodica, una din vizitatoare.

Concertul și expoziția sunt dedicate sărbătorilor de 1 și 8 martie. Am muncit mult, la fel și pictorițele. Lucrările lor merită admirate, deoarece se vede că au fost lucrate profesionalism. Mi-a plăcut mult atmosfera sufletistă de la această sărbătoare,” consideră studenta Colegiului de Muzică și Pedagogie, Ciornaia Olga.