În satul Țepilova din Soroca a fost dezvelit bustul Regelui Ferdenand. Monumentul a revenit în Țepilova după 80 de la ridicarea lui în 1937.

Se presupune că, pentru a nu fi vandalizat de armata sovietică, bustul a fost ascuns de un sătean în podeaua casei sale, iar în 1941 predat autorităților române. Astfel, Regele Ferdinand I Întregitorul a revenit acasă pe 6 mai 2017.

Bustul de bronz al Regelui Ferdinand Întregitorul este amplasat în piața din fața căminului cultural al satului Țepilova, iar cheltuielile pentru lucrările de proiectare, reconstituire și edificare a bustului provin din donații și sponsorizări, informează Moldpres.

La eveniment a fost prezent Alteța Sa Regală Principele Radu, care s-a arătat încântat de faputul că locuitorii satului au revenit la istoria adevărată și că reușesc să păsteze cu atâta smerenie memoria strămoșilor.

Vă spun cât de recunoscător sunt pentru faptul că păstrați cu atâta venerație și smerenie memoria strămoșilor noștri, într-o vreme care ne învață în viața de zi cu zi opusul, adică uitarea și de multe ori egoismul, superficialitatea, lipsa interesului asupa identității propriei tale familii,” a declarat Principele Radu.